Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران از ایجاد واحدهای صنعتی جدیدی که به بهانه ایجاد رقابت تاسیس می‌شوند اما منجر به بالارفتن قیمت ها می شوند، انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر از اتاق بازرگانی ایران رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با حضور دراتاق ایران در نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران شرکت کردند و بهبررسی مشکلات این حوزه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشستمقرر شد کارگروهی مشترک برای پی‌گیری مشکلات مطرح شده تشکیل شود.

رئیس اتاق ایران با تأکید بر اهمیت بخش صنعت و معدن برای اقتصاد کشور گفت: اولویت اول برای مقابله با رکود در کشور و افزایش اشتغال، توجه به بخش صنعت و معدن است.

غلامحسین شافعی افزود: در همین زمینه اگر به گذشته بنگریم می‌بینیم که همین حرف‌ها زده شده اما وضعیت تفاوتی نکرده و ما همچنان همان حرف‌های ده سال قبل خود را تکرار می‌کنیم.

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنانش به موضوع ایجاد واحدهای صنعتی بسیار در شاخه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که ازنظر بنده مشکل بزرگی است و البته خیلی‌ها آن را برخلاف اقتصاد آزاد می‌دانند، این است که واحدهای صنعتی در حوزه‌های مختلف با توجیه ایجاد رقابت روز به روز بیشتر می‌شوند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور تاکید کرد: این واحدهای صنعتی بدون در نظر گرفتن سهم ارزش‌افزوده و ظرفیت تولیدی، به‌طور روز افزودن ایجاد می‌شوند و به بالا رفتن قیمت‌ها و عدم رقابت‌پذیری منجر می‌شوند.

وی ادامه داد: در کشور ما در صنعت خودرو ۴۹ واحد پروانه در حال کار و ۳۲ واحد در حال ساخت وجود دارد درحالی‌که این آمار برای آلمان ۱۲، آمریکا ۲۹، فرانسه ۸، ژاپن ۱۱، کره ۵ و ترکیه ۱۵ است.

شافعی در مورد صنعت سیمان با اشاره به تعداد پروانه های بهره برداری گفت: در کشور ما ۷۳ واحد پروانه بهره‌برداری و ۹۲ واحد در حال انجام کار وجود دارد اما به‌عنوان نمونه کره جنوبی تنها ۱۰ کارخانه سیمان دارد و این کارخانه‌ها با ظرفیت‌های توجیه‌پذیر خوبی فعالیت می‌کنند.

رئیس اتاق ایران دلیل این امر را نبود استراتژی توسعه اقتصادی در کشور عنوان کرد و گفت: همه این مسائل به این برمی‌گردد که ما در کشور استراتژی توسعه اقتصادی نداریم.

وی همچنین به شکاف تکنولوژیک در تولید کشور اشاره کرد و گفت: تولید ما از روند تولید جهانی پیروی نکرده است و به همان اندازه رشد نکرده‌ایم اما مصرف ما به میزان مصرف جهانی رشد کرده در نتیجه این دو فاصله زیادی باهم دارند.

چالش‌های بخش معدن

در بخش دیگری از این نشست رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران گزارشی در مورد وضعیت موجود و چالش‌های بخش معدن و صنایع معدنی ارائه کرد.

بهرام شکوری گفت: با توجه به اینکه یک درصد از جمعیت جهان و هفت درصد ذخایر جهان را در اختیارداریم اما سهم معدن در تولید ناخالص داخلی کشور بسیار ناچیز است.

شکوری با تأکید بر اهمیت اکتشاف‌های جدید برای معادن گفت: با اکتشافات جدید علاوه بر دستیابی به پتانسیل‌های معدنی جدید، رتبه ایران در ذخیره‌های جهانی افزایش می‌یابد.

رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران در همین زمینه به اکتشافات جدید در معدن مهدی‌آباد اشاره کرد و گفت: تا سال ۲۰۱۶ ذخیره روی ایران جزو ۱۰ کشور برتر جهان قرار نداشته اما با پایان اکتشافات تکمیلی معدن مهدی‌آباد و ذخیره ۹.۲ میلیون تن فلز روی این معدن در رتبه هشتم جهانی قرار می‌گیرد. در مورد سرب هم با پایان اکتشافات تکمیلی این معدن ذخیره ۳.۱ میلیون تن فلز سرب این معدن در رتبه هفتم جهانی قرار می‌گیرد.

شکوری با اشاره به کاهش قیمت‌های مواد معدنی در جهان در سال‌های اخیر گفت: علی‌رغم کاهش قیمت‌های جهانی مواد معدنی، تنش‌های زیادی از سوی دولت به این بخش واردشده است که در این زمینه می‌توان به عدم ثبات قوانین، متغیر بودن نرخ حقوق دولتی به‌صورت سالانه و تحمیل مالیات‌ها اشاره کرد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در مورد بودجه بخش معدن هم گفت: هرچند بودجه سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ افزایش و سهم امور اقتصادی ۲۱ درصد رشد داشته اما سهم بخش معدن نزولی بوده است.

رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اهمیت معدنکاری کوچک و متوسط گفت: معادن کوچک و متوسط با ۹۸.۳ درصد از تعداد معادن سهم ۸۵ درصدی در اشتغال و سهم ۶۵ درصدی از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین نقش معادن کوچک و متوسط در رشد و ارتقا سهم معدن کشور بسیار مهم است.

شکوری به افق ۷۰۰ میلیون تنی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: لازمه تحقق ۷۰۰ میلیون تن مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری‌ و برنامه‌ریزی‌های دقیق و حساب‌شده است.

رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران در ادامه به برخی چالش‌های بخش معدن اشاره کرد و مهم‌ترین این چالش‌ها را نبود استراتژی مدون در بخش معدن و صنایع معدنی دانست.

شکوری افزود: با نبود استراتژی مشخص زیرساخت‌ها و به‌تبع آن سرمایه‌گذاران در بخش معدن مشخص نبوده و نقشه راهی برای بخش خصوصی و دولت در بخش معدن وجود ندارد.

وی پیشنهاد کرد: هر چهار سال یک‌بار ساختار دولت تغییر می‌کند و اسناد به فراموشی سپرده می‌شوند اما اتاق بازرگانی در بطن اقتصاد کشور است و تغییرات کمتری در ساختار خود دارد، بنابراین پیشنهاد می‌شود سند استراتژی در اتاق ایران و با نظارت این نهاد تدوین شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، ضعف در نحوه واگذاری‌ها، ضعف قانون معادن، بار روانی حقوق دولتی بر معدن کاران، مشکلات زیرساختی و حمل‌ونقلو عدم هارمونی در زنجیره ارزش را از دیگر چالش‌های بخش معدن عنوان کرد.

شکوری در پایان صحبت‌های خود با تأکید بر همکاری و تعامل کمیسیون‌های معدن مجلس و اتاق گفت: چالش‌های بخش معدن با همکاری و تعامل دو کمیسیون معادن اتاق ایران و مجلس قابل‌پیگیری خواهد بود.

در ادامه برخی از اعضای اتاق ایران مسائل خود را بیان کردند. نبود استراتژی توسعه اقتصادی و صنعتی، فربه‌شدن دولت و لزوم کوچک شدن آن، مسائل بانکی، لزوم اصلاح و حذف برخی قوانین، تخصیص یارانه‌های صادراتی و نرخ ارز، قیمت تمام‌شده بالای محصولات تولیدی در کشور، وضع مالیات بر ارزش‌افزوده برای تولیدکنندگان کاغذ مهم‌ترین مسائل فعالان اقتصادی بود.

حل مشکلات اقتصادی تنها با رونق تولید میسر است

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست با جمعی از فعالان بخش صنعت و معدن اتاق ایران گفت: حل مشکلات اقتصادی و رهایی کشور تنها با رونق تولید میسر می‌شود.

عزیز اکبریان با تأکید بر لزوم کوچک شدن دولت هم گفت: بخش اعظم سرمایه‌های کشور به‌جای اینکه در بخش تولید به کار گرفته شود، خرج حقوق دولتی کارمندان دولت می‌شود. اکبریان تصریح کرد: ادامه این روند درست نیست و همه بخش‌ها باید کمک کنیم تا این روند متوقف شده و به کوچک شدن دولت کمک کنیم.

اکبریان با اشاره به انتخاب مجدد حسن روحانی گفت: امیدواریم با انتخاب دوباره ایشان ثباتی در سیاست‌های دولت به وجود آید و به سمت رونق تولید حرکت کنیم.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به نتایج یکی از تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس نتایج این تحقیقات برای خروج از رکود به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم و مجلس و دولت و همچنین بخش خصوصی باید کمک کنند تا با جلب اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و تشویق آن‌ها به سرمایه‌گذاری این میزان سرمایه‌گذاری محقق شود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در مورد اصلاح نظام بانکی هم گفت: اصلاح نظام بانکی در دستور کار کمیسیون‌های مختلف مانند صنایع و معادن قرار دارد و بررسی‌های این موضوع در حال انجام است.

در انتهای نشست مقرر شد کارگروهی مشترک میان کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تشکیل‌شده و با برگزاری نشست‌های کارشناسی مشکلات را پی گیری کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۲۳۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین دور رایزنی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به ریاست مشترک علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان و فرخ شریف زاده معاون وزیر امورخارجه تاجیکستان امروز چهارشنبه در تهران برگزار شد.

در جریان این گفتگوها طرفین در خصوص طیفی از موضوعات دوجانبه از جمله تقویت روابط اقتصادی، ارتقای روابط فرهنگی و علمی، تقویت همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز افزایش تعاملات پارلمانی تبادل نظر کردند.

باقری در این ملاقات با اشاره به تفاهمات خوب صورت گرفته در دور اول رایزنی‌های سیاسی در تاجیکستان، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات با جمهوری تاجیکستان تاکید کرد.

معاون وزیر خارجه کشورمان، با اشاره به اهمیت و اولویت سیاست همسایگی در روابط خارجی ایران، تقویت همکاری با کشور هم‌کیش هم‌زبان، تاجیکستان را از مصادیق مهم اجرای سیاست همسایگی دانست.

وی با اشاره به تهدیدات امنیتی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، خاطرنشان کرد ایجاد ناامنی و حمایت از جریان‌های افراطی و تروریستی در منطقه یک واقعیت است که با حمایت‌های آمریکا، رژیم صهیونسیتی و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفته است.

باقری تصریح کرد: امروزه همگرایی تمامی کشورهای منطقه برای مقابله همه‌جانبه و فراگیر با پدیده شوم تروریسم، امری لازم است که همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برای تحقق آن ضروری است.

بر همین اساس دو کشور می‌بایست بیش از پیش از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای نظیر شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو و عدم تعهد بهره برند.

باقری همچنین با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و ضمن محکومیت ارتکاب نسل کشی از سوی این رژیم، کلید برقراری صلح و ثبات منطقه را مقابله با اشغالگری و تجاوزات رژیم اشغالگر دانست.

معاون وزیر خارجه تاجیکستان نیز با اشاره به همکاری‌های رو به توسعه دو کشور آمادگی کشورش برای توسعه مناسبات و تقویت همکاری‌ها میان دو کشور را اعلام نمود.

وی تا با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری میان دو کشور، اجرای کامل و موثر این تفاهمات را زمینه مناسبی جهت تقویت همکاری‌ها دانست و خواستار افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور شد.

وی همچنین با اشاره به سابقه همکاری‌های خوب دو کشور در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، بر تداوم و تقویت مناسبات میان دو کشور همزبان با پیشینه تاریخی مشترک تاکید کرد.

در پایان این نشست طرفین، بر برگزاری منظم رایزنی‌های سیاسی با هدف تسریع همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون تأکید کردند.

کد خبر 6100853 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • وجود ۴۵ معدن غیرفعال در لرستان
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • تمدید مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی
  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • خرید ویپ و پادهای اورجینال از برند ووپو VOOPOO در فروشگاه ویپ ایران
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب